Ingrediënten:
- 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
- 3 stelen prei, in dunne ringen gesneden (alleen het witte en lichtgroene deel)
- 1 ui, fijngehakt
- 1 liter kippen- of groentebouillon
- 1 eetlepel boter
- Zout en peper naar smaak
- Verse bieslook, fijngehakt, voor garnering
- Een scheutje room (optioneel)
Bereidingswijze:
- Voorbereiden: Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en prei toe en fruit tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.
- Aardappelen toevoegen: Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze 2 minuten mee met de ui en prei, zodat ze licht gekarameliseerd worden.
- Bouillon toevoegen: Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappelen helemaal gaar zijn.
- Pureren: Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde, romige textuur. Voor een extra fluweelzachte soep kun je deze ook door een fijne zeef halen.
- Op smaak brengen: Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje room toe voor extra romigheid als je dat lekker vindt.
- Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte bieslook. Serveer direct met een stuk knapperig Frans brood.
Serveertip: Deze soep is perfect als warme starter op een koude herfstdag, en brengt de authentieke smaken van de Franse keuken naar jouw tafel. Bon appétit!
0 reacties