Blijf op de hoogte van het laatste nieuws!

Potage Parmentier (Franse Aardappel-Preisoep)

door | nov 13, 2024 | Koken met Patricia | 0 Reacties

Ingrediënten:

  • 2 grote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
  • 3 stelen prei, in dunne ringen gesneden (alleen het witte en lichtgroene deel)
  • 1 ui, fijngehakt
  • 1 liter kippen- of groentebouillon
  • 1 eetlepel boter
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse bieslook, fijngehakt, voor garnering
  • Een scheutje room (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden: Smelt de boter in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en prei toe en fruit tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 5 minuten.
  2. Aardappelen toevoegen: Voeg de blokjes aardappel toe en bak ze 2 minuten mee met de ui en prei, zodat ze licht gekarameliseerd worden.
  3. Bouillon toevoegen: Giet de bouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen, tot de aardappelen helemaal gaar zijn.
  4. Pureren: Gebruik een staafmixer om de soep te pureren tot een gladde, romige textuur. Voor een extra fluweelzachte soep kun je deze ook door een fijne zeef halen.
  5. Op smaak brengen: Breng de soep op smaak met zout en peper. Voeg een scheutje room toe voor extra romigheid als je dat lekker vindt.
  6. Serveren: Schep de soep in kommen en garneer met fijngehakte bieslook. Serveer direct met een stuk knapperig Frans brood.

Serveertip: Deze soep is perfect als warme starter op een koude herfstdag, en brengt de authentieke smaken van de Franse keuken naar jouw tafel. Bon appétit!

0 reacties

Een reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *